Την ελπίδα να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί γι΄αυτό.
«Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα το ζήτημα με τους δύο στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πλήρως εστιασμένη στο θέμα και ελπίζουμε οι δύο στρατιώτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους πολύ σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά από την Τρίπολη ο Τζέφρι Πάιατ.
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία θα κλιμακωθούν επικίνδυνα, ο Πάιατ απάντησε πως δεν έχει κρυστάλλινη μπάλα, ωστόσο εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού, να κρατά διαύλους ανοιχτούς στην αναζήτηση μιας βάσης διαλόγου και επαναπροσέγγισης.
Επίσης, δήλωσε ευτυχής που βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, όπου συζήτησε με τους φοιτητές του σχετικά με τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών και τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
τεχνικές επικοινωνίας pdf
«Εντυπωσιάστηκα από τις ερωτήσεις των φοιτητών σήμερα και είχαμε μια ευρεία συζήτηση για τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συμμαχία με την Ελλάδα, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την οικονομική της ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και για τις προκλήσεις που ανακύπτουν για τις δημοκρατίες μας, καθώς αντιμετωπίζουμε το παγκόσμιο και εθνικό περιβάλλον, που κάνει τη συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα και το ρόλο της ως έναν πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας πιο σημαντικό από ποτέ», τόνισε σε δηλώσεις του, που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο arcadiaportal.gr.
Επιπλέον, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε το δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος τον υποδέχτηκε στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου και συζήτησε μαζί του στο γραφείο του για την Αρκαδία, την οικονομική της ανάκαμψη και τις τουριστικές της προοπτικές.
Σύμφωνα με ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Twitter, οι δύο άνδρες «συζήτησαν ακόμα για τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών μας, που οφείλονται εν μέρει στη μεγάλη αρκαδική διασπορά στις ΗΠΑ».
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην κεντρική Πελοπόννησο, ο κ. Πάιατ μαζί με τη σύζυγό του επισκέφτηκαν το Μυστρά, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θαυμάζοντας τόσο τη φυσική ομορφιά της χλωρίδας την άνοιξη και το διαχρονικό μεγαλείο των τοιχογραφιών. Όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση της πρεσβείας, το ζεύγος απόλαυσε τη φιλοξενία των μοναχών του Μυστρά, οι οποίοι τους κάλεσαν για συζήτηση.
κυπρος γενικο λογιστηριο
No comments:
Post a Comment